Skip to content

Over de
Brits Korthaar

Litter A

Het meest passende woord om de Brits Korthaar te omschrijven is “rond”. Ronde kop, ronde wangen, grote ronde, open ogen. Kleine, afgeronde oren, korte neus, korte nek, korte poten met ronde voeten. Het lichaam is compact, de rug is kort en de staart is van gemiddelde lengte, met een brede staartwortel en een rond uiteinde.
De vacht is kort, crispy, verend en dicht ingeplant.

Golden Bears Cattery specialiseert zich in het fokken van Bris Korthaar (en Langhaar) uitsluitend in de Golden kleuren. Black, Blue, Chocolate en Lilac Golden Shaded en de nog zeldzamere Chinchilla en Golden Point. De oogkleur is steeds groen voor Shaded en Chinchilla, voor Point blauw.

het karakter

Jonge Britjes zijn net zo druk en speels als andere katten maar ze groeien op tot rustige, gemoedelijke katten met een evenwichtig karakter en een sterke eigen wil. Het is geen kat die zich opdringt maar hij houdt van gezelschap en heeft wel degelijk aandacht van mensen nodig. Als u geen tijd voor hem maakt en hem “vergeet”, zal hij te trots zijn om te protesteren en  zich waarschijnlijk terugtrekken. Schaf dus geen Brits Korthaar aan als u veel van huis bent, tenzij u er twee neemt. Het zijn niet per definitie schootkatten, maar ze zijn graag in de nabijheid van hun eigen mensen. Bij vreemden kijken ze eerst de kat uit de boom en beslissen ze zelf of ze nader kennis willen maken.

Nala Golden Bears of Tavereta

Nala Golden Bears of Tavereta

Mountain Dew From Raven City

Mountain Dew From Raven City
Litter A
Blije Klanten
Warme Nestjes
Poezen
Katers
Nestjes
Love