Skip to content
Amadeus & Archie
over ons
golden bears cattery

Wij zijn een door de overheid erkende familiale cattery van Brits Korthaar (en sporadisch ook Langhaar) gelegen te Geetbets, Vlaams-Brabant, België. Onze katten leven samen met ons in huis en worden zo optimaal gesocialiseerd. Ze zijn het gewoon om geknuffeld en opgepakt te worden, ook door onze kinderen, en horen van kleins af aan alle huiselijke geluiden die normaal zijn aan een binnenshuis leven. Onze waarden zijn om zo goed als mogelijk de rasstandaard te volgen en aldus mooie gebalanceerde britten beertjes te fokken met een stabiel, rustig en lief karakter, geschikt om binnenshuis te leven als beste vriend van hun nieuwe gezin. Gezondheid staat bij ons op de eerste plaats. Onze katten worden jaarlijks getest op fiv/felv, alsook op de erfelijke aandoeningen PKD en HCM. Alle kittens worden volledig gevaccineerd, ontwormd, gecastreerd en krijgen een stamboom en welkomstpakket mee naar huis.

Shape

Golden Bears Cattery

Erkende cattery HK20216945

Erkende cattery

Onze cattery is erkend door de Vlaamse overheid onder HK nr 20216945. 
Onze cattery dierenarts Hannie Moermans, gevestigd te Herk-De-Stad, staat in voor de gezondheid van onze dieren.

Golden kleuren

Golden Bears Cattery fokt uitsluitend Brits Korthaar (en sporadisch ook Langhaar) in de unieke Golden kleuren: Black, Chocolate, Blue en Lilac Golden Shaded, Chinchilla en Point.

Ons fok- en cattery beleid

Wij zijn liefhebbers van het ras en fokken volgens onze waarden. Daarbij staat gezondheid op de eerste plaats, karakter en socialisatie op de tweede en schoonheid op de derde plaats. Bij het fokken houden wij dus steeds deze Heilige Drievuldigheid voor ogen. Al onze dieren leven bij ons in huis en poezen krijgen maximaal eenmaal per jaar een nest. Wij werken met een wachtlijst en geïnteresseerden dienen contact op te nemen en zich eerst voor te stellen. Als wij er een goed gevoel bij hebben en er is nog ruimte op de wachtlijst, zetten we u op de wachtlijst. Daarbij kunnen mensen die twee kittens uit eenzelfde nest willen adopteren of mensen die reeds een of meerdere katten hebben voorrang krijgen omdat het voor ons belangrijk is dat een kitten in gezelschap van andere katten kan leven. Het kan dat sommige kittens uitsluitend worden voorbehouden voor de fok. In zeldzame gevallen kan het gebeuren dat wij een nieuwe thuis zoeken voor een volwassen poes of kater die op rust mag zodat hij of zij kan genieten van welverdiende rust, aandacht en liefde bij een nieuwe familie. Indien u geïnteresseerd bent om  een volwassen gesteriliseerde kater of poes in uw gezin te verwelkomen, mag u dit ook vermelden wanneer u contact met ons opneemt.

"Ons doel is om gezonde mooie britten beertjes te fokken met een stabiel, rustig en lief karakter die voldoen aan de rasstandaard waarbij schoonheid en gezondheid steeds hand in hand gaan."

Tess Broodcorens, owner